Roller on the road

Na ons bezoek aan Welzorg voor een rolstoel passing zijn wij vertrokken naar Saarbrücken. volgens planning zouden we pas 7 juni vertrekken, maar ik had zulke leuke dingen gevonden die we wouden doen waardoor we een dag eerder zijn vertrokken. Na een reis van 5 uur kwamen we aan bij het hotel. De locatie waar het hotel zich bevind is niet gelijk de buurt waar je je thuis voelt. Ze hebben buiten twee gehandicapten parkeerplaatsen. De twee auto’s die met hun neus naar het gebouw staan zijn de gehandicapten parkeerplaatsen. De auto die richting het eenrichtingsbord staat hoort hier niet te staan. Vanuit de ingang is de foto gemaakt.

Mijn Duits is niet zo goed dus mijn partner heeft voor ons ingecheckt. Ze konden uiteraard gewoon Engels, maar het is voor ons een leuke uitdaging om in de taal te spreken van het land waar we in zijn bij het inchecken. We kregen uitleg over de kamer deur en over het ontbijt. Het personeel was heel vriendelijk.

Toen we de kamer binnen liepen was het een zeer ruime kamer. Je kon er een dubbele kamer van maken met de kamer die zich naast ons bevond. Ze hadden aan beide kanten van het bed een hulpknop en in de badkamer hadden ze drie hulpkoorden. De badkamer was voldaan aan steunbeugels bij de wc en wastafel. Bij het douchekrukje waren geen extra beugels, maar het douchekrukje was zo zwaar dat ik de beugels daar ook niet miste.

Aangezien mijn partner al een half jaar om een echte Duitse schnitzel aan het zeuren was hebben we besloten om die avond schnitzel te gaan eten. We zijn naar drie locaties gereden waar ze schnitzel zouden verkopen. Twee waren er dicht en de derde had de keuken net gesloten. Toen stonden we daar als twee hongerige mensen bij de auto. Ons noodplan was naar de straat parallel aan ons hotel te gaan aangezien daar ontzettend veel kebab zaakjes zaten. Ik weet niet meer hoe de kebab zaak heet waar wij zijn geweest, maar hij was in ieder geval niet toegankelijk om te gaan eten. Het bestellen kon via een raam aan de buitenkant dus dat was wel redelijk toegankelijk. Ik betwijfel ook of ze een gehandicapten wc hadden. Het eten was wel echt lekker.

Bij het ontbijt kwam er bijna direct een medewerker naar ons toe om te vragen of we een dienblad wouden zodat opscheppen en meenemen makkelijker zou gaan. Ze hadden verschillende soorten beleg voor de broodjes. Voor ieder wat wil was er. Het leukste aan het ontbijt waren de gekookte eieren. Iemand had op elk gekookt ei een smiley getekend!