Roller on the road

Deze nacht hebben we wat minder goed geslapen, wat dan ook logisch is. We stonden vroeg op en zijn direct naar de Decathlon gereden om waterdichtheidsspray te kopen. Na even goed zoeken, en uiteindelijk vragen hebben we het gevonden. Vervolgens zijn we naar de Ikea gereden. Nu zal iedereen wel denken de Ikea wat moet je daar dan weer. Lang verhaal kort mijn partner en ik gaan in ieder land waar we nog niet zijn geweest naar de Ikea. In elk land serveren ze ander eten en soms zelfs ander drinken uit de automaat. In Zwitserland zijn we dit tevens vergeten om te doen. Tot nu toe hebben we Nederland, Frankrijk, Belgie, Denemarken, en Duitsland gehad. Nu kunnen we Italie ook afstrepen van de lijst. Wat ik het leukste vond aan de Ikea was dat ze onderlakens voor het bed met patronen hadden in plaats van 1 kleur zoals in Nederland. Het restaurant werkt wel anders dan in de andere landen. In het restaurant werd heel veel pasta verkocht. Alles wat op je plank ligt word gescand in een neer zet station, en dan kan je betalen. Er komt dus geen medewerker aan te pas. Achteraf waren de brijgerechtjes die we hadden gekozen niet allemaal even lekker, maar smaken verschillen. Al met al was het een leuke ervaring.

Aangezien alle winkels best wel een eind van de camping lagen hebben we ervoor gekozen om langs het gardermeer te rijden. Het plaatsje Sirmione stond nog op de lijst en dat ligt aan het Gardermeer. In Sirmione heb je een kasteel met een brug die mooi zijn om te bezichtigen mits er parkeerplaats is. Wij hebben het kasteel vanaf de weg gezien toen we er langs reden om een parkeerplaats te vinden. Alles was vol die dag dus dat was jammer. Dus als je in de buurt bent dan zou je hier dus even kunnen kijken.

Vervolgens hebben we het Gardemeer afgereden om op een rustigere plek even het water in te gaan. Langs de weg zijn er genoeg parkeerplaatsen als je verder rijd. De meeste plekken waren beschikbaar aan de noordzijde van het Gardemeer. Ik heb geen idee of dit altijd het geval is. Helaas zijn er minder plekken waar je als roller het water in zou kunnen omdat er vaak een trap het water in gaat. Toch blijft het heldere water een pracht voor het oog.

Tot slot zijn we naar de camping terug gegaan en hebben we heel erg fanatiek de tent in gesprayed met de spray in de hoop dat de tent niet meer zou lekken. Deze avond zijn we vroeg onder de wol gekropen omdat we morgen weer een mooie rit voor de boeg hebben naar een nieuwe plek.