Roller on the road

Na de regen die we afgelopen nacht hebben gehad was de hoge temperatuur al snel weer bereikt. Mijn partner zat alweer even buiten omdat het daar aangenamer was dan in de tent. Hij kan niet zo goed tegen de warmte. Toen ik om ongeveer 10 uur een keer mijn bed uit kwam zijn we gaan overleggen. Vanwege de weersvoorspelling en de verbranding van gister was het niet slim om over een zoutvlakte te gaan lopen, dus besloten we een rondje te gaan rijden.

Dit rondje hadden we in een informatie boek gevonden uit de bieb. In eerste instantie vonden we het te ver weg, maar nu was het een ideaal excuus om auto te rijden met de airco aan. Na een stuk rijden naar het begin van het rondje hebben we de naam bedacht voor mijn blog. Zelf vond ik het belangrijk dat het een duidelijke naam was. Mijn partner had ook allerlei namen bedacht die ook konden. Na alles te hebben afgewogen is het uiteindelijk toch “Roller on the road” geworden. Toen we aankwamen bij het begin punt hebben we de navigatie naar alle punten gestuurd die in het boekje stonden. De route gaat langs de rivier Verdon (D19, D23, D71, D952, D957). Ons eind punt staat in in de google maps kaart hieronder. Dit kunt is ook te gebruiken als start.

We hebben weer prachtige bergtoppen en afgronden mogen bekijken. Door de afgrond stroomde mooi helder water dat uiteindelijk in een meer terecht kwam. Uiteindelijk ging het meer weer over in een rivier die uit kwam in de zee. Op dit meer waren allemaal watersporten te beleven, maar of ze echt toegankelijk waren dat weet ik dan weer niet, want we zijn niet gestopt bij het meer. Langs de bergpas zijn we wel een aantal keer gestopt om te genieten van het uitzicht.

Tegen de tijd dat we terug gingen naar de camping was het al redelijk laat. Snel hebben we nog wat gekookt en zijn weer ons bed in gedoken vol goede moed voor de volgende dag. We hopen dat we dan wel de zout vlakte kunnen gaan bewandelen/rollen.