Roller on the road

Vanochtend zijn we weer super vroeg opgestaan vanwege de lange rit die we voor de boeg hadden. Mijn partner wou besparen op het ontbijt en onderweg iets zoeken. Tijdens het boeken vond ik het goed alleen achteraf iets minder. We zijn voor een korte stop bij Toulouse geweest. Hier zijn we gestopt om een broodje te halen en omdat ik wou laten zien waar mijn zusje gestudeerd heeft. Toulouse is op zich goed te rollen met een rolstoel. De kathedraal is ook zeker een aanrader om te bezichtigen net als de rest van de binnenstad. Toen ik er reed terwijl mijn zusje studeerde had ik al een auto op mijn trekhaak zitten, en ditmaal was het wederom weer bijna raak. Om deze reden vermijd ik Toulouse dan ook. 

Nadat we onze buikjes weer gevuld hadden zijn we door gereden. Voor het eiland Île de Ré waar we kampeerde moesten we een brug over met tol. Wij dachten in eerste instantie wat een dure weg als je dat voor de heenweg moet betalen en voor de terugweg. Ik kan jullie allemaal geruststellen je betaald alleen naar het eiland toe en niet van het eiland af. Het eiland Île de Ré ligt zo goed als naast La Rochelle.

Op Île de Ré Hadden we ons een beetje verkeken op de afstand. Het lijkt op de grote kaart een klein eiland, maar in daadwerkelijkheid is het best groot. Tijdens de rit zeiden we tegen elkaar dat we waarschijnlijk het eiland niet af hoefden om dingen te bezichtigen. 

Eenmaal op de camping lag er een mooie houten helling naar de receptie. Binnen bij de receptie is een winkeltje dat iets minder toegankelijk is. Het personeel wilt in dat geval graag helpen door iets uit het winkeltje te pakken. De paden zijn op de camping verhard dus goed rolbaar. Voor de sanitaire voorziening krijg je een code om het hangslot te openen. Het is ook mogelijk om vanaf de camping naar de zee te gaan ook al is dat niet geheel makkelijk te rollen en kan je nog steeds niet echt de zee in. Tevens is er een vuurtoren nabij die in het donker met een licht de camping soms verlicht. 

Al met al is het dus een mooie toegankelijke camping. Mocht je trouwens interesse hebben in stranden die toegankelijk zijn dan hebben ze bij de receptie een kaart van het eiland met rolstoel tekens.