Roller on the road

Nadat Dot het eten op had ben ik vertrokken naar mijn moeder met Dotje. Samen met mijn moeder heb ik de laatste tas in de auto geplaatst om te concluderen dat de volgende keer de dak koffer mee moet in verband met de ruimte achterin. In eerste instantie vonden we het spannend om met Dotje zo’n afstand te rijden, maar al snel bleek dat wij er meer moeite mee hadden dan Dot. Dotje had namelijk allang besloten om heerlijk te gaan slapen. Tijdens de pauzes is ze er nog wel even uit geweest, en zodra ze weer in de auto was droomde ze rustig verder.

Eenmaal op de camping bleek dat de receptie dicht was. De receptie ging een uur later pas open. We zijn toen naar het restaurant van de camping gelopen om daar wat te eten. Honden mogen mee het restaurant in. Het eten was lekker. Het enige minpuntje was dat het personeel niet echt Engels sprak dus het was een beetje met handen en voeten praten. 
Na de lunch/avond eten zijn we weer terug gelopen naar de receptie waar we nog even moesten wachten. Vervolgens werden we naar onze plek gebracht die mooi ruim was. Wat wel jammer was is dat we tussen vaste standplaatsen stonden met allemaal hun eigen huisje waardoor het geen geheel was. Het voordeel was dan wel weer dat we dichtbij de sanitaire voorzieningen stonden. Als we een andere plek hadden gekregen moest je best wel een grote afstand overbruggen inclusief bult met een volle blaas. Let wel op dat je zelf wc papier moet meenemen.

Zoals iedereen in de blog van juni 2023 heeft kunnen lezen was de oude tent stuk en moest deze vervangen worden. Nu heb ik in augustus een nieuwe tent gekocht die op deze camping getest kon gaan worden. De tent is ruimer dan de vorige en het tentzeil zit aan de buitentent vast. De reden dat ik voor een grotere tent ben gegaan is vooral zodat ik makkelijker kan draaien met mijn rolstoel plus met een hond in de tent is ruimte ook wel fijn. Tevens is er een mogelijkheid om de luifel een boog verder terug te plaatsen zodat je wel buiten kan zitten, maar niet nat wordt. Ik kan uit ervaring nu zeggen met een pup een tent opzetten is niet ideaal. Dot vond het super leuk al die bewegende delen en dat we rond de tent liepen. Ze vond dan natuurlijk ook dat zij mee mocht rennen (zelfs over de tent heen). Mijn moeder en ik hebben toen snel ingegrepen dat dit toch echt niet de bedoeling was. Dotje moest toch echt even met de riem vast aan de trekhaak terwijl we de tent op zette. Ze was het hier uiteraard niet mee eens en begon te blaffen. 

Toen de tent stond mocht Dot weer mee lopen. Vol enthousiasme rende ze van binnen naar buiten terwijl wij de spullen naar de tent brachten. In een moment dat Dotje alleen in de tent was moest ze natuurlijk precies op dat moment op haar kussen in de tent plassen. We baalden er best wel flink van dat ze daar geplast had, maar het is natuurlijk voor de eerste keer kamperen nog niet duidelijk dat een tent binnen is en niet buiten. Nadat we het plasje hebben opgeruimd zijn we nog naar de supermarkt gereden om water en wc papier te halen. En toen kwam deze dag alweer tot een eind , dus zijn we op tijd naar bed gegaan en gaan slapen.