Roller on the road

Vandaag is de laatste dag dat we in deze omgeving zijn dus hebben we besloten om Cap Gris te bezoeken. Parkeren op de parkeerplaats bij Cap Gris is gratis en ze hebben mindervalide vakken. Met een hoge bus zijn deze vakken niet te betreden, maar ze hebben voor hoge voertuigen een andere plek om te parkeren. Vanaf de parkeerplaats loopt een pad naar de vuurtoren en het uitkijkpunt. Vanaf het uitkijkpunt kan je Engeland zien. Het rondje van de auto naar het uitkijkpunt is ongeveer 1,5 km. Het pad is te doen met een rolstoel al kan het soms met een bultje wel even fijn zijn als iemand een zetje geeft.

Na Cap Gris zijn we naar Cap Blanc gereden. Cap blanc ligt iets dichter bij Calais. Ook hier kan je Engeland zien. Het parkeren is hier wederom gratis. Het is echter wel zo dat er flinke kuilen zijn en je soms goed moet sturen. Om bij het monument te komen is er een pad dat naar boven lijd. Bij dit pad raad ik aan dat er iemand mee gaat als je weinig spierkracht hebt. Het is echt een flinke bult, maar als je boven bent voelt het als een hele prestatie. De afstand is ongeveer 1,5 km. Dat is dus 750m bult op en 750m bult af. Uit ervaring kan ik dan ook vertellen dat de bult af heel vlot gaat!

Mocht je nu denken die bult is me te hoog, maar ik wil wel met een mooi uitzicht het monument op een afstand bekijken net als de zee. Dan raad ik je aan om naar de parkeerplaats in de buurt te gaan. Hier hebben ze ook een minder valide plek en kan je via een vlak pad richting de zee rollen. Het is echter wel zo dat je niet echt naar de zee kan want hier hebben ze een gigantische helling gemaakt waar denk ik geen enkele roller zelf op kan.

Na deze kleine rondrit zijn we terug gereden naar de camping. Voor deze avond is er storm voorspeld. We hebben overlegd en uiteindelijk besloten om de tent te laten staan en er in te gaan slapen. De tijd die we hadden was te kort om de tent op te ruimen. Als we meer tijd hadden gehad waren we in een hotel gaan zitten. De volgende dag hebben we de schade opgenomen. Verrassend genoeg waren er alleen een paar haringen uit de grond. De tent had een windkracht van 38km/u overleefd. Wat wel een beetje jammer was is dat de tent nat mee moest.