Roller on the road

zonsondergang

Over mij

In het kort wie ben ik nu eigenlijk. Ik ben een 26 jarige vrouw die in 2019 in een rolstoel terecht is gekomen. Van klein kinds af aan heb ik altijd gekampeerd en tot het heden vind ik het nog steeds geweldig om te doen, maar nu heb ik wel andere dingen nodig dan voorheen. Nu heb ik een douchestoel nodig en meer ruimte voor mijn rolstoel. De echte term die bij mij past is eigenwijs. Als er een makkelijk pad is wil ik altijd het uitdagende pad. Door de uitdagende dingen te kiezen verleg ik steeds weer mijn grenzen. Toen ik in het begin in de rolstoel zat moest ik bijna overal heen geduwd worden. Hier had ik echt geen zin in ik wou zelfstandig zijn. Tegenwoordig rol ik 7km achter elkaar in een tempo van 3,5km/u.

Samen rollen met Dot

Misschien vraag je jezelf nu af wat mankeert ze dan. Ik heb FND, dat is een neurologische symptoom stoornis die door de neuroloog is vast gesteld. De diagnose is in 2014 gesteld voor mijn linker been en vervolgens in 2020 bijgesteld naar mijn linker been/arm/nek. Mijn linker been heb ik het meeste last van die voel ik soms helemaal niet meer en soms schiet hij compleet in de kramp. In mijn linker arm/nek heb ik minder kracht en soms krampen. In 2019 is er een trombose been geconstateerd dat vervolgens ruiterembolie is geworden. Doordat er zoveel bloedproppen in mijn longen zaten heeft mijn hart op een begeven moment gezegd je zoekt het maar uit. Wat er in 2019 is gebeurt in combinatie met de diagnose FND heeft mijn lichaam bepaald dat er toch echt een rolstoel moest komen. Natuurlijk is dit heel naar maar dit houdt mij niet tegen! Na deze gebeurtenissen ben ik gaan revalideren en in 2022 ben ik zelfs gaan samen wonen met mijn partner. In 2023 hebben wij ook besloten om ons gezin te gaan uitbreiden met een boxer. Onze boxer heet Lilly vanuit de fokker, maar ik noem haar Dotje omdat ze ook echt een dotje is. Vanaf dit moment wordt ze dan ook Dotje genoemd door iedereen.

Mijn vakanties maak ik vaak mee met dezelfde mensen. Ik ga een keer met mijn moeder kamperen per jaar en ik ga een keer per jaar met mijn partner kamperen. Zelf kan ik nog wel 10 meter lopen vandaar dat een tent met hulp opzetten nog redelijk gaat. Meestal gaan we in het voorjaar of in het najaar om kosten te besparen, plus het is dan iets rustiger.

Nu zal je vast denken en Dotje dan? Dotje mag vanaf het moment dat ze er is gezellig mee op vakantie.

Dotje in de auto
ik in mijn rolstoel op ile de re

Het is voor mij vooral de uitdaging op vakantie om steeds weer een andere plek te vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar vakanties in Frankrijk, maar soms wijk ik nog wel eens af naar andere landen. Op mijn blog zal je dan ook veel vinden over plekken in Frankrijk. Mocht je nu denken wat tof en ik wil financieel steunen om meer content te zien, of mij willen helpen om mijn droom te behalen om een aangepast busje te kopen, of Dot een hulphond te laten worden kan je via de doneer pagina doneren.